Заголовки новин :
Home » , , » Як економити воду в дома. Вірні способи скоротити витрати

Як економити воду в дома. Вірні способи скоротити витрати

пʼятниця, 3 квітня 2015 р. | 12:06

Давайте спочатку розберемося з основним джерелом витрат, щоб зрозуміти, як економити воду в квартирі. Отже, до їх числа відносять користування туалетом і прийом ванни / душа, пиття та куховарство, миття посуду і прибирання приміщення, прання білизни.

Варто відмовитися від чогось? Ні, це не вихід. Краще розумно використовувати ресурси в кожному окремо взятому випадку. Будемо вчитися разом.



Як економити воду на кухні



Почнемо, мабуть, з миття посуду. Як економити воду по лічильнику під час миття посуду? Якщо ви економна господиня, вам буде достатньо і 40 літрів води, а не 100 літрів, якщо:
  • мити вручну, наповнюючи чашу і перемиваючи в одній чаші весь посуд;
  • використовувати спеціальні насадки-розпилювачі;
  • не допускати підсихання залишків їжі на тарілках, адже додаткове замочування - додаткові витрати;
  • користуватися посудомийній машиною, заповнюючи її повністю.

Так, посудомийна машина, зокрема, допоможемо вам значно знизити витрату ресурсів, але для неї потрібно купувати спеціальні засоби і таблетки, а це теж грошові витрати.



Економія у ванній

Душ замість ванни



Це можливість знизити витрати в 6-7 разів. Звичайно ж, не варто собі назавжди відмовлятися від ванни, але для цього можна вибрати один день на тиждень, а не ніжитися кожен день. До речі, приймаючи душ, ви можете заощадити ще більше, якщо постоїте під струменем від 20 до 30 секунд і вимкніть кран, потім намилити і знову увімкніть його, щоб змити все протягом ще 30 секунд. 

Правильно чистимо зуби



Мова піде не про техніку, а про економію . Як ми чистимо зуби? Ми відкриваємо кран і зволожуємо щітку, потім наносимо пасту і чистимо зуби. У цей час щохвилини витікає до 15 літрів води. Закриваючи кран, ви можете заощадити до 1 000 літрів кожен місяць, і це на кожного з членів сім'ї.
Багатьом набридає постійно відкривати / закривати кран. Такі люди можуть купити спеціальні насадки, які реагують на піднесення рук і просто включають натиск. Можна скористатися і старим перевіреним способом - набрати води в чашку і полоскати зуби з неї. Так, на чистку у вас піде не більше 1 літра.

Економія в туалеті



А чи знаєте ви, що лідер по витраті води - це туалет? Вже в перший місяць правильної економії в туалеті ви побачите різницю в рахунку в кінці місяця. Що для цього потрібно зробити?
  • відремонтуйте унітаз, щоб він не підтікав. Якщо порівнювати витрати, то навіть невелика протечка дорівнює постійно відкритого крану;
  • обов'язково встановіть на унітазі дві кнопки зливу: одна буде використовувати половину бака, друга - повністю весь бак. Також є спеціальні системи зливу, коли одна кнопка завжди використовує повний бак, а друга зливає воду весь час, поки ви тримаєте на ній палець;
  • якщо з технічних причин кнопку зливу замінити неможливо, відкрийте зливний бачок і покладіть в нього пластикову пляшку з водою. Об'єм рідини у пляшці буде тією економією, яка буде зберігати ваші кошти при кожному зливі.

Як перевірити, чи є у вас протікання? 

Ви виключаєте всі крани на кілька годин і записуєте показники лічильників. Через певний час ви ще раз знімаєте показники, і звіряєтеся зі старими даними. Якщо цифри не змінилися, можете бути спокійні. Будьте уважні, адже навіть струмінь завтовшки в сірник призведе до витоку в 500 літрів. Якщо тече бачок - це до 40 літрів на годину. І за все це вам доведеться заплатити.

Якщо ви скористаєтеся такими нехитрими правилами, то зможете скоротити витрати до 4 разів. 


Вторинна вода

Ту воду, яка вже була раз у вживанні, можна використовувати повторно, наприклад, для поливу кімнатних рослин. Перед тим, як мити фрукти або овочі, помістіть на дно раковини ємність для збору рідини.



Таку вторинну воду можна використовувати для миття підлоги в кухні або для замочування брудного посуду.


Встановлення лічильників



Як можна економити воду в квартирі або будинку? Багато хто говорить, що для цього потрібно просто встановити лічильники. Але, вони корисні лише в тому випадку, якщо в квартирі проживає менше людей, ніж зареєстровано або таку ж кількість.

На кожного зареєстровану людину виділяється близько 300 літрів на добу. Якщо вас двоє - 600 літрів, троє - 900 літрів і т.д. Витрати на встановлення лічильника в такому випадку окупляться досить швидко .Але, якщо зареєстрований тільки один чоловік, а живе 4-5, то за нормою ви платите за 300 літрів, хоча витрачаєте більше. Тому в такому випадку, краще не встановлювати лічильник. 

Чи потрібно економити воду з власної свердловини?

Ті, хто живуть в приватних будинках і мають власну свердловину, часто не замислюються, як економити воду по лічильнику. Але, і тут є свої нюанси. Якщо у вас автономна система очищення стоків, то надмірний потік спричинить перевантаження септика, а значить, і ефективність очищення зменшитися в кілька разів. Бездумно використовуючи ресурси, можна зіткнутися з неприємними наслідками.

Сьогодні потрібно вчитися заощаджувати самому, а також навчати своїх дітей. У країнах Європи це вже давно не ганебне заняття, а показник того, що ви завжди ретельно зважувати всі свої можливості зі своїми потребами.



Як заощадити воду в квартирі - відео.

Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik