Заголовки новин :
Home » , , » Як економити електрику / електроенергію

Як економити електрику / електроенергію

пʼятниця, 3 квітня 2015 р. | 13:35

У сучасному будинку або квартирі немає ні однієї кімнати, в якій не було б сучасних технічних приладів та електричних лампочок. Ми звикли користуватися всіма благами цивілізації і забули про те, як економити електрику. Прийшов час розкрити кілька простих секретів.



Міняємо електролічильник



У порівнянні зі звичайними лічильниками, багатотарифні варіанти враховують споживання енергії, в залежності від часу доби. У нічний час ціна падає в два рази, тому і рахунки в кінці місяця зменшуються.Чим більше електроенергії ви будете споживати в нічний час, тим менше будете платити в кінці місяця.



Міняємо проводку




Мало хто знає, що пошкоджена або стара проводка збільшує витрати до 30%. Тому важливо перевірити її цілісність і замінити, при необхідності. Так, вам буде важко на таке зважитися, якщо ви вже облаштували своє життя. Але, якщо ви знаходитесь на стадії ремонту, саме час подумати про таку можливість.

Заощаджуємо на освітленні



Головний секрет того, як економити електрику в квартирі , досить простий: почніть з освітлення. Від вас вимагається елементарне - вимикати освітлення в кімнатах, де ви не перебуваєте в даний момент.


Постарайтеся виробити у себе і своєї сім'ї звичку вимикати світло по дорозі з кухні у вітальню, з коридору в спальню, з дитячої у ванну і т.д. При цьому також важливо додатково переглянути потужність кожної використовуваної вами лампочки. У коморі буде цілком достатньо від 40 до 60 Ват, а не 150 Ват. Ваші витрати на покупку нових лампочок - ніщо, в порівнянні з розміром рахунку після використання 150 Ват в кожному приміщенні.

Останнім часом дуже популярними стали, так звані, економки. Ці лампочки, дійсно, допомагають заощадити якусь частку енергії, але не таку велику, як ми очікуємо. Та й коштують вони досить багато.


Прилади в режимі standby




Режим standby - це режим очікування включення. У такому режимі часто знаходиться телевізор, DVD-програвач та музичний центр. Це означає, що всі вони активно працюють і споживають енергію цілодобово. Ми радимо вам завжди вимикати їх повністю, якщо ви не користуєтеся ними. Результати такого нехитрого дії ви побачите в кінці місяця, отримавши рахунок за споживання електроенергії.


Використання побутових приладів

Електричні чайники

Ви будете здивовані, але це одні з головних споживачів електроенергії у вашому домі. Якщо ви не можете відмовитися від їх використання, просто намагайтеся завжди контролювати обсяг води, яку ви збираєтеся кип'ятити. Наливайте стільки, скільки будете використовувати, а не стільки, щоб чайник був заповнений вщерть.

Найчастіше очищайте чайник від накипу, так як кип'ятіння в чайнику з накипом буде займати більше часу. Ідеальний варіант - перейти на звичайний чайник.


Пральна машина

Щоб економити до 10% кожен місяць, ми радимо вас прати рідше і при низьких температурах. Не завантажуйте напівпорожню машинку. Нехай прання буде проходити тепер рідше, але з великою кількістю білизни. Що стосується сушки, то такий електричний прилад з'їде багато енергії. Краще сушіть старим дідівським способом - на мотузках.


Електричні плити

Підігріває і готуйте їжу на дрібному вогні з використанням залишкової температури. Готуйте їжу тільки в посуді без дефектів, і щоб дно такого посуду перевершувало розмір конфорки або було одного розміру.

Зменшуйте споживання гарячої води

Саме підігрів витрачає велику кількість енергії. Це не означає, що тепер ви повинні приймати тільки холодний душ. Зовсім ні. Просто використовуйте гарячу воду більш ефективно:
  • приймайте душ, а не ванну: ви не будете витрачати велику кількість гарячої води;
  • перебувайте під душем менше 15 хвилин;
  • переконайтеся, що водонагрівач не втрачає багато тепла і добре ізольований;
  • купіть нагрівач, який не буде гріти воду постійно.


Установка спеціальних приладів




Це можуть бути трансформатори, дистанційні й автоматичні вимикачі, реле. Вони були розроблені спеціально для економії, тому і їх використання скорочує витрати в 7-8 разів. Такі прилади запрограмовані на відключення освітлення на встановлений період часу.


За останні роки система «Розумний будинок» стала більш затребуваною. Цей пристрій дозволяє кожній родині берегти бюджет від зайвих витрат. Як тільки мешканці залишають будинок, світло вимикається, а вся система працює в економному режимі, при цьому споживання електроенергії завжди під суворим контролем.

Як економити електрику в будинку: альтернативні способи


Спосіб 1 - білий колір

Доведено, що саме білий колір є прекрасним відбивачем світла. У квартирі або приватному будинку світліший дизайн заощадить багато грошей. Вибирайте світлі шпалери, нехай стеля буде білосніжним - тоді ви не будете витрачати стільки енергії на освітлення.

Спосіб 2 - природне освітлення

Використовуйте природне світло максимально, економлячи, таким чином, на кіловатах. В результаті ви зможете знизити витрати приблизно на 10% щомісяця.

Спосіб 3 - тепловідображаючі екрани

З першими холодами в наших квартирах і будинках з'являються обігрівачі, які накручують лічильники. Щоб уникнути зайвих витрат, встановіть на батареї тепловідбивачі з фольги. Вони допоможуть підвищити температуру на 2-3 ° С.

Навіть один з перерахованих способів допоможе вам урізати рахунки за електрику. А якщо ви об'єднаєте відразу кілька варіантів, то збережете кілька сотень гривень.

Відео - як економити електрику?

Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik