Заголовки новин :
Home » , , , » Як відкрити магазин канцтоварів

Як відкрити магазин канцтоварів

четвер, 14 березня 2013 р. | 01:32



Напевно, одним з найпопулярніших видів бізнесу в містах, де є університети, є бізнес з продажу канцтоварів. Це, звичайно ж, сезонний бізнес, і пік його припадає на початок навчального року, але якщо все грамотно організувати, то можна отримувати стабільний прибуток протягом усього року. 

У цій статті ми поговоримо про те, як відкрити магазин канцтоварів , і розберемося з основними моментами цього бізнесу.

Документація

Для того щоб продавати канцтовари, вам достатньо буде зареєструватися приватним підприємцем (ПП), та отримати необхідні дозволи на торгівлю в санітарно-епідеміологічній службі (СЕС).

Місце і приміщення під магазин

Найбільш хорошим місцем для того щоб відкрити магазин канцтоварів є будівлі наближені до корпусів університетів, шкіл та інших навчальних закладів. Тобто потрібно відкривати подібний магазин з чіткою орієнтацією на потенційного покупця. Для відкриття такої торговельної точки вам достатньо буде близько 10 - 20 кв.м. площі магазину.
Прохідність людей і помітність самого магазину - це два основні чинники, які можуть вирішити долю вашого канцелярського бізнесу.
Якщо говорити про обладнання, яке вам знадобиться для оформлення магазину канцтоварів, то до нього можна віднести: стелажі зі скляними полицями, вітрини (для зошитів та іншого), ксерокс, комп'ютер з принтером, обладнання для підшивки дипломів, стільці і стіл для продавців.

Постачальники і асортимент

Перед тим, як відкрити магазин канцтоварів, обов'язково зв'яжіться з постачальниками даної продукції і визначитеся з асортиментом. Вибирайте товар різної цінової категорії. У наш час не проблема налагодити постачання канцелярських товарів прямо в магазин (торгові представники), при бажанні можна самому закуповуватися на оптових ринках і фабриках.
Якщо говорити про асортимент то у вас повинні бути всі необхідні групи товарів, які властиві для канцелярських магазинів: ручки, олівці, зошити, лінійки, різного роду обкладинки, файли для папок, папки, якщо це технічний вуз, то повинні бути присутніми тубуси, листи різного формату для креслень і багато іншого. Також, додатково, можна розбавити асортимент дрібними аксесуарами у вигляді флешок, сувенірів і додати прилавок з шоколадками, жувальними гумками і іншим дрібним товаром.

Перспективи зростання

Крім того, відкрити канцелярський магазин не означає зациклитися лише на товарах, додатково можна надавати цілий ряд послуг, серед них:
- Підшивка дипломів;
- Ксерокопіювання;
- Роздрукування документів з флешки і інше.

Персонал

В принципі якщо ваш магазин буде невеликий, достатньо буде двох продавців, з позмінним режимом роботи. Якщо ж наплив клієнтів очікується великий (близько великих ВНЗ), то варто задуматися про декількох продавців, які працювали б одночасно. Ви ж, як підприємець, можете взяти на себе роль бухгалтера, або ж користуватися цією послугою на аутсорсити.

Реклама

Особою вашого магазину буде вивіска, придумайте креативне назву, молоді люди люблять таке, і просувайте його під засобом роздачі листівок, публікуйте оголошення на місцевому чаті або форумі.
Створюйте акції і робіть сезони знижок, такі заходи можуть істотно збільшити кількість постійних клієнтів.

Висновки

Відкрити магазин канцтоварів, не так вже й складно, при цьому потрібні не великі фінансові вкладення. Але тут варто грамотно проаналізувати попит на цю продукцію у вашому регіоні та наявність конкуренції. При великій конкуренції він не вигідний, притому, що вже існую гравці, які на цьому ринку вже давно і увійшли в звичку учнів. Якщо ж конкуренція мінімально, тоді сміливо можна починати.

Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik