Заголовки новин :
Home » , , , , » Вирощування полуниці в домашніх умовах або в теплиці / Выращивание клубники

Вирощування полуниці в домашніх умовах або в теплиці / Выращивание клубники

середу, 6 лютого 2013 р. | 04:26

Полуниця, напевно, одна з найбажаніших всіма ягід. Її чекають з нетерпінням, і обжертися нею неможливо. Але шкода, що це сезонна ягода, і вирощування полуниці на дачі в грудні не представляється можливим. Але фермери в гонитві за прибутком переступили і цю перешкоду. Вирощування полуниці в теплиці тепер всім давно відомий факт, хоч і користуються таким варіантом далеко не все. Та й таке виробництво солодкої ягоди часто не цілорічне.

Ніколи не звертали уваги на виробника полуниці, яку продають взимку? Саме ізраїльтянам відома технологія вирощування полуниці круглий рік і вони її ретельно бережуть і не поспішають ділитися.

Відкритий чи закритий грунт?

Звичайно, якщо Ви збираєтеся отримувати прибуток від продажу свіжої полуниці, то вирощувати її треба на закритому грунті. Переваг вирощування полуниці в теплиці маса:
  • економія місця - землі і площі для вирощування кущів полуниці необхідно набагато менше;
  • Ви застраховані від поганої погоди. Навіть при порівняно сприятливих умовах (без граду, злив і заморозків на грунті) Ви ризикуєте втратити близько 30% ягід на відкритому грунті через погодні умови;
  • вирощування полуниці та догляд за нею в закритому грунті набагато простіше.

Місце вирощування полуниці

Самими кращими результатами зі збору полуниці за сезон можуть похвалитися міні-оранжереї, в яких використовуються голландські технології. Однак це не означає, що в інших оранжереях, теплицях або навіть парниках у Вас буде поганий результат. Якщо у Вас немає можливості побудувати подібний міні-сад, Вам підійде вирощування полуниці в домашніх умовах. Для цього придатне будь-яке приміщення - підвал, гараж, порожня кімната ... Вирощування полуниці будинку може зводитися до лоджії або підвіконня. При гарній теплоізоляції і створення всіх сприятливих умов (освітлення, опалення та полив) вирощування полуниці на балконі принесе наявність ягоди в сім'ї цілий рік і надбавку до сімейного бюджету. Сортів полуниці сьогодні сила-силенна, але сорти полуниці для цілорічного вивирощування як такі не виділяються.

Методи вирощування червоної ягоди

Повернемося до Ізраїлю. У їх теплицях вітається вирощування полуниці в поліетиленових мішках. Цей спосіб дійсно вигідний - місця мішки займають небагато, на плодючість не впливають, розташувати їх можна в кілька ярусів. Принцип такий: поліетиленовий мішок наповнюється сумішшю з перліту і торфу. І те, і інше можна купити в будь-якому садівничому магазині. Як, втім, і будь-який засіб, яке може знадобитися при вирощуванні суниці та догляду за нею. Потім мішок запаюється з одного боку, в ньому робляться отвори, в які і висаджується розсада полуниці. Чим менше діаметр мішка, тим більше мішків у Вас поміститися на 1 кв.м.

Є два варіанти отримання саджанців полуниці: 
1) купівля саджанців на ринку або у виробника; 
2) вирощування розсади полуниці з насіння своїми силами. Перший варіант простіше в плані фізичних витрат. 
Другий - набагато вигідніше в плані витрат. Вирощування полуниці з насіння не надто складне заняття, якщо дотримуватися всіх технологій.

Витрати на цілорічне вирощування полуниці

Перше, що хочеться сказати - рентабельність подібного бізнесу більше 100% і, якщо після першого сезону витрати не окупилися, значить Ви десь допустили помилку. Витрати, які Вам мають, щоб почати бізнес: закупівля розсади (або насіння), закупівля торфу та перліту, які не є дорогими, витрати на обладнання і споруда теплиці. Плюс необхідно створити краплинний полив для всіх кущів. Це не проблематично, і подібну систему поливу можна зробити своїми руками.Витрати на заробітну плату Вам не загрожують. Принаймні, на початку. Максимум - допомога членів сім'ї. Надалі кількох помічників Вам буде достатньо.
Прибуток від цілорічного вирощування полуниці


Спробуємо скласти приблизний бізнес план по вирощуванню полуниці. 

На облаштування 10 кв.м полуничної плантації Вам знадобиться не більше 500 грн. При правильному догляді дрібноплідні сорти дають близько 100-200 ягід з куща, великоплідні - більше 700. У перерахунку на кг це близько 25 кг / 1 кв.м. Тобто з 10 кв. м Ви будете мати 250 кг полуниці. Це лише приблизно, тому що вирощування полуниці в домашніх умовах дає до 28кг / 1 кв.м, а при налагодженому великому виробництві - до 35кг/1кв.м. Розглянемо мінімальний дохід. У сезон (червень місяць) полуниця стоїть близько 10-15 грн. / кг. Тобто з 10 кв.м Ви отримаєте мінімум 2400 грн. А взимку 1 кг полуниці коштує до 70 грн! Ось і порахуйте можливу чистий прибуток. Враховуйте і те, що попит на цю ягоду є всі 12 місяців.

Підведемо підсумки, перерахувавши переваги вирощування полуниці круглий рік:
  • мінімальні вкладення грошей для старту;
  • наявність в сім'ї свіжої полуниці 12 місяців в році;
  • порівняно невелика конкуренція серед вирощують полуницю взимку (як раз, коли вона стоїть в 5 разів дорожче);
  • малі витрати часу - по початку Ви будете витрачати близько 3 годин на добу;
  • постійний попит на продукцію;
  • дуже висока рентабельність.
Звичайно, як і у будь-якої медалі, у вирощування полуниці круглий рік теж є свої мінуси. Але вони незначні в порівнянні з усіма позитивними моментами!
Поділитись :

1 коментар:

  1. Добры дзень, усе, я Адрык Вадзім, які жыве ў горадзе Курган, хачу падзяліцца з вамі ўсім пра тое, як містэр Бенджамін дапаможа мне атрымаць крэдыт у 15 000 000,00 рублёў, каб пачаць сваю дастаўку харчовых напояў пасля таго, як я працую некалькі гатэляў тут, у Кургане, проста зарабляць на жыццё, але пры гэтым у мяне ўсё яшчэ ўзнікаюць цяжкасці з аплатай арэнднай платы, але я дзякую Богу, што цяпер я працую самастойна з 5 працаўнікамі, якія працуюць на маёй апецы. Проста, калі вы шукаеце фінансавую свабоду, я параю вам звярнуцца да містэра Бенджаміна з гэтым электронным лістом ніжэй і нумарам прыкладання. Lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ВідповістиВидалити

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik