Заголовки новин :
Home » , , » Скільки коштує інтернет-магазин. Як зекономити.

Скільки коштує інтернет-магазин. Як зекономити.

четвер, 14 березня 2013 р. | 03:03


Отже, давайте розберемося з наболілим для багатьох питанням: «Скільки коштує інтернет магазин?».

Скажу відразу, що можливо деякі нюанси будуть упущені, але приблизну цифру Ви в підсумку точно отримаєте.

вартість створення інтернет магазинуРозробка сайту для інтернет магазину

Для того щоб більш менш точно дізнатися скільки коштує відкрити інтернет магазин, потрібно визначитися з яким обсягом товарів Ви будете працювати. Чим більше магазин, тим дорожче він буде.
Для створення сайту, є два варіанти: «майже» безкоштовний і платний.

Безкоштовний

У наш час є безліч платформ, які дозволяють створити інтернет магазин за півгодини, найбільш популярними в Україні є Prom.ua, E-markets.com.ua.
Переваги:
- Майже безкоштовно, ціна близько 20 $ + доменне ім'я;
- Легкість в управлінні;
Мінуси:
- Шаблонність, таких сайтів сотні й усі вони схожі один на одного;
- Функціональна обмеженість. Якщо Ви захочете обзавестися якимись цікавими модулями або ж своєю соціальною мережею, про це Вам доведеться забути.
- Залежність від їх сервісу, тобто, при бажанні перенести сайт на окремий хостинг це буде вкрай складно, а в деяких випадках і зовсім неможливо;
- Малі можливості просування сайту. Існує ряд проблем в цьому напрямку;
- За весь додатковий функціонал Вам все ж доведеться платити.
Платний
Ви можете або самі зайнятися розробкою сайту, тоді він фактично вийде Вам безкоштовним, але доведеться витратити час на розробку і можете звернутися до веб студії, яка зробить всю роботу за Вас. Середня вартість невеликого інтернет магазину - від 250 $ до 1250 $, знову ж таки все залежить від функціоналу та дизайну Вашого майбутнього проекту.
Плюси:
- Реалізація практично будь-якого функціоналу;
- Можливість зміни хостингу, без зайвих проблем;
- Унікальність дизайну, Вас будуть впізнавати;
- Широкий простір для просування сайту.
Мінуси:
- Дорожнеча

Замовити інтернет-мазанин можна від 999 грн. на сайті trebasite.tk
.
Підсумкові витрати на створення сайту
Отже, підрахуємо витрати на даному етапі:
Доменне ім'я - 15 $ на один рік;
Хостинг - 20 $ -50 $ на один рік
Сайт для інтернет магазину (візьмемо середнє) - 700 $.

Контент для інтернет магазину

Перед тим як рахувати, скільки коштує інтернет магазин, варто визначитися, хто буде заповнювати сайт контентом. Якщо Ви самі будете заповнювати інтернет магазин, тоді Ви можете пропустити цей пункт, якщо ж будете наймати копірайтера для цієї справи, тоді Вам варто також враховувати і його послуги.
Середня вартість послуг копірайтера - 1 $ - 3 $ тис. символів. Якщо магазин дуже великий може вийти, дуже навіть солідна сума.

вартість просування інтернет магазинуПросування інтернет магазину

Не виконавши просування інтернет магазину в інтернеті, про нього просто напросто ніхто не дізнається. Тому обов'язково при підрахунку того, скільки коштує інтернет магазин, враховуйте і цей пункт.
Є різні способи розкрутки інтернет магазину: контекстна реклама, пошукова оптимізація, банерна реклама, реклама в соціальних мережах.
В середньому за пошукове просування Вам доведеться заплатити близько - 300 $ в місяць, тут все залежить від кількості просуваються пошукових фраз.
Банерна реклама близько - 200 $, в залежності на яких майданчиках будете розміщуватися.
Контекстна реклама дуже залежить від тематики, тому важко передбачити. Але в середньому ціна може бути 0,5-1 долар за клік.
Реклама інтернет магазину - це, мабуть, найбільш витратна частина витрат.
скільки коштує інтернет магазин
Перед тим як остаточно порахувати, скільки коштує інтернет магазин, також варто враховувати реєстрацію ИП, зарплату адміністратору і кур'єру. Але тут складно прикидати якісь суми, все залежить від побудови Вашого робочого процесу, і може, Ви й самі прекрасно будете з цим справлятися.
Поділитись :

2 коментарі:

  1. Цікаво, але суми, які вказані в статті можуть дуже налякати бажаючих відкрити власний інтернет магазин. Бо за приблизними підрахунками, фізичний магазин обійдеться дешевше. Насправді, все значно простіше. На рекламу, трохи требуде потратитись, але без неї ніяк. Ефективно розміщувати товари на агрегаторах порівнювання цін, якщо продаєте техніку. Для одягу- хороша цільва аудиторія - на svitstyle ( http://www.svitstyle.com.ua/ ) Одним словом, не такий страшний чорт, як його малюють.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну, відкрити нормальний інтернет-магазин дійсно коштує грошей. В статті все правильно сказано. І про розкрутку теж дуже точно. Тому краще розробляти інтернет-магазин з оптимізацією для подальшого просування, як це робить NeoSeo (https://neoseo.com.ua), щоб потім було менше проблем і питань.

    ВідповістиВидалити

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik