Заголовки новин :
Home » » Історія успіху Леві Страус

Історія успіху Леві Страус

суботу, 26 січня 2013 р. | 11:15



Успішний Леві Страус показав багатьом, як потрібно добиватися бажаного, отримувати успіх і робити своє життя тільки таким, яким хочеш ти. 

Народився маленький Леві в невеликому баварському містечку під назвою Баттенхайм.

Перебував місто на півдні Німеччини, і саме тут жила родина торговця Герша Штрауса. Враховуючи зовсім не унікальні таланти батька сімейства, родина жила дуже небагато. Дружина Герша, покірна Ребекка Хаас, займалася веденням господарства і вихованням дітей, як це і було прийнято в багатьох єврейських сім'ях. Дітей у Штраусів було шестеро, і звали їх Яків, Фейга, Ліпман, Мойл, Йона і Рейзл.

У лютому 1829 року в родині з'явився сьома дитина - молодший син Лейб. Звичайно, батьків ця подія неймовірно потішило, але от жити стало важче з матеріальної точки зору.

У Баварії був суворо обмежений розмір єврейської громади, і народжувати дітей, збільшуючи його без дозволу уряду, було категорично заборонено. Саме тоді Штрауси, які жили в Баварії, постійно збільшується через приплив емігрантів, задумалися про те, що поки покидати ці краї.

Вирішивши виїхати з непривітною батьківщини, сім'я почала активні дії. Спочатку в путь відправили старших синів. Він поїхали в Америку, адже тоді вона була вкрай привабливою. Батьки, сестри і меншенький Лейб, якому тоді вже було 18, залишилися в Баварії. Коли глава сім'ї, Герш, помер від туберкульозу, сім'я зрозуміла, що чекати нічого, і відправилася за океан.

Штрауси зупинилися в Нью-Йорку, адже тоді це місто було притулком емігрантів з усього світу. Старші брати, що перетворилися зі Іона і Ліпмана в Джонаса і Льюїса, відкрили свою невелику мануфактуру. У магазинчику можна було купити тканини і всілякі побутові дрібниці. Бізнес, звичайно процвітаючим не можна назвати, але кони з кінцями вони зводили.

З часом про своє майбутнє став замислюватися і молодший брат Лейб Штраус. Життя сестер могли забезпечити їхні майбутні чоловіки, а він чудово розумів, що доведеться все робити самому. Першим кроком стала зміна імені.

Він вирішив замінити складний для американця Лейб Штраус, яке видавало його єврейське походження, але просте і зрозуміле Леві Страус. Потім його стала вабити охопила Америку золота лихоманка. Він благав сім'ю поїхати в Сан-Франциско, але його родичі, геть-чисто позбавлені авантюризму, і думки про це не допускали.

Хоча його вмовляння надали не марними, і одного разу сім'я вирішила відправити його на розвідку. Він поїхав на дике Західне узбережжя. Брати спорядили його товарами, і веліли відкрити там магазинчик з продажу тканин, а товар вони будуть надсилати з Каліфорнії.

Так Леві відправився в дорозі. Дорога його була непростою, але мета манила його, і не хотів відступати, тому і вибрав морський шлях. Коли хлопець перетнув Панамський першеек, і вирушив на кораблі на Північ, його очам відкрилося неперевершене видовище. Сан-Франциско був прекрасний, хоч здалеку він більше нагадував вулик. Тут було багато золота, а значить і крові місто не міг уникнути.

Але Леві, мабуть, був щасливий, і більшу частину товаро розпродав ще в дорозі. Перерахувавши свій прибуток, майбутній мільйонер засмутився - в місті ціни були вище, а значить і виручки могло бути більше.

Як тільки всі товари були продані, Леві не зміг продати тільки один вид тканини, хоча спочатку йому здавалося, що її відірвуть з руками і ногами. Це була брезентовий тканина, яка згодилася б для возів і наметів. Але в Сан-Франциско не було недоліку брезенту.

Однак тут удача знову чекала Леві. Одна розмова, випадкова розмова з випадковим співрозмовником, змінила долю Леві просто кардинально. Молодий підприємець поговорив з Джо О'Коннором, які приїхав в місто продавати намиті золото.

Леві сказав йому, що прибув сюди для того, щоб продавати брезент з наметів, а у відповідь грубуватий Джо посміхнувся, і вимовив фразу, яка змінила життя - «Розумніше було б привезти сюди штани, їх тут не вистачає і на місяць». Думка дійсно була розумною, адже видобуток золота - це брудна справа, і штани, так само як і інша одяг, приходили в непридатність у авантюристів буквально за один місяць.

Тоді Леві вирішив спробувати. Та думка, яка прийшла йому в голову, була абсолютно абсурдною, але в наявності у героя був тільки брезент, і грошей на покупку іншого матеріалу йому навряд чи вистачило.У той момент він і вирішив зшити штани з брезенту. Варто відзначити, що ідея виявилася вкрай вдалою.

Через всього тиждень, за штанами, яких вистачає більше, ніж на місяць, буквально вишикувалася черга. Це дозволило молодому та талановитому Леві Страус увійти в історію як легендарному виробникові джинс, хоча сама назва з'явилася набагато пізніше.

Потім Леві вніс дуже багато зміна в своє виробництво. Спочатку він замінив брезент легкої і більш гарною парусиною, потім модернізував колір, і штани з коричневих перетворилися на сині. Леві відчув свій шанс, і скористався ним, про що не пошкодував ніколи.

Чималу роль в житті Леві Страуса зіграв кравець Джейкоб Девіс, когторий був вихідцем з Курляндії, а саме так тоді називали Литву. Він працював в Неваді, і замовляв матеріал для пощіва штанів у Леві Страуса.

Одного разу кравцеві прийшла в голову ідея - він став зміцнювати кишені джинсів, які він шив, металевими заклепками, щоб вони рідше рвалися. Патент на це відкриття коштував 68 доларів, а такої суми у Джейкоба не було. Тоді він звернувся за допомогою до страуса, і вони запатентували винахід разом. З роками воно принесло їм двом величезні суми прибутку.

Компанія Levi Strauss & Co була створена в 1873 році. Очолював бізнес удачливий Леві Страус, але активну участь у її роботі брали його брати і сестри. Дизайнери одягу в цій компанії стали авторами класичної моделі джинсів "Levi's 501", хоча цифра в цій назві просто позначала номер серії. Спочатку штани, що випускаються Levi Strauss & Co, називалися "waist overalls", що в дослівному перекладі означає "комбінезон до пояса". Трохи пізніше прийшло і назву "джинси", яке походить від бавовняної тканини "джин", яка проводилася в  Генуї .
Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik