Заголовки новин :
Home » , » Глива росте цілий рік

Глива росте цілий рік

субота, 16 лютого 2013 р. | 10:30

Підприємство оснащене сучасним технологічним устаткуванням і має лабораторію, що дозволяє постійно проводити контроль якості на кожному етапі виробничого процесу.  Фахівці підприємства здійснюють консультативну підтримку на всіх етапах культивування гриба, що допомагає досягати відмінних показників Вашому бізнесу і стабільної якості субстрату.


Олександр Юхимович Урясьєв, ділиться власними поглядами на розвиток бізнесу з вирощування гливи в Україні.

– Вирощуючи гливу, можна створити бізнес, а також завжди мати частину денного харчового раціону під рукою. 
У світі вирощуванням гливи займаються тисячі фермерів. Український ринок грибів дуже молодий, наше підприємство одне з перших в Україні почало промислове виробництво грибного субстрату гливи. Цього року підприємству виконується 10 років, а це результат роботи не однієї людини, а команди професіоналів. Звичайно, український ринок потребує великих ферм з вирощування гливи. На сьогоднішній день таких підприємств можна перелічити на пальцях однієї руки, а великих ферм з вирощування печериць в три або і чотири рази більше. Це говорить про те, що внутрішній ринок ще чекає на своїх гравців у цій справі. Більшість пересічних громадян віддають перевагу лісовим грибам. Але ж вирощену на фермі гливу на смак не відрізнити від білого гриба, а по харчовій цінності їй немає рівних. Крім того, аналізи в державних лабораторіях, показують, що глива абсолютно безпечна.

Насправді, вирощувати гливи дуже вигідно.

Гриб адаптований до широкого спектру рослинних субстратів. Він стійкий до хвороб, має високу продуктивність і короткий цикл розвитку. Окрім того технологія вирощування глив простіша. Вирощувати їх можна цілий рік. Однак організувуючи грибний бізнес, варто спершу дослідити ринок. Якщо у вас немає попередньої домовленості про реалізацію врожаю, то реалізувати його швидко буде складно. Також продукція має бути сертифікована.

Для виробництва субстрату, з якого вирощуються гливи ми використовуємо солому пшениці та інших зернових культур, додаємо міцелій. До речі, міцелій повинен бути високої якості, ми закуповуємо його на підприємстві ТОВ «Біотехнологія» м. Донецьк. Вважаємо це підприємство, кращим в країні, працюємо з ним майже 6 років.

Дмитро Володимирович Черноус також поділився своїм досвідом.

Краще купувати готовий субстрат у стабільного виробника, субстрат виготовляється у спеціальних тунелях, які повністю автоматизовані. Якісна сировина та міцелій, високий професіоналізм команди, ось запорука успіху нашого підприємства, та підприємств, яким ми реалізуємо нашу продукцію.

Технологія вирощування гливи.

Зазвичай гливи на виробництві збирають у дві хвилі. Весь процес триває 55-60 днів. Загалом за два рази можна зібрати до 30 відсотків від усієї маси субстрату. Втретє субстрат не рекомендується використовувати – економічно не вигідно. В камерах вирощування має бути відповідний клімат: повітря, вологість, температурний режим, освітлення, дезінфекція. Для безвідхідного виробництва блоки можна використовувати як мінеральне добриво.
Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik