Заголовки новин :
Home » , , » Висока рентабельність бізнесу при розведенні шиншил гарантована

Висока рентабельність бізнесу при розведенні шиншил гарантована

четвер, 28 лютого 2013 р. | 04:29

Конкістадори завезли з Південної Америки до Європи дивного звіра, хутро якого спочатку дозволялося носити тільки царським сім'ям. Пізніше шкурки шиншили дійшли і до середніх класів. Швидко зростаюча популярність і унікальність хутра шиншили призвела до майже повного знищення популяції цих звіряток у середовищі їхнього проживання.

З чого починалося розведення шиншил

Анди - це первісне житло шиншил. Вони мешкають в Південній Америці на висоті більше 5000 м над рівнем моря, в кліматі, де перепади температури сягають 30 С і умови для життя дуже важкі. Тому густий і красиве хутро в першу чергу пристосування до життя в суворому кліматі, а не розкіш. Але для людей це хутро саме предмет розкоші і багатства. Так, тенденція вивезення шкурок шиншили з Чилі (батьківщина пухнастиків) приблизна така: у 1885 році було вивезено близько 185 тис. шкурок, до 1899 року ця цифра зросла до 436 тис. шт., А після 1910 року різко впала в зв'язку підвищенням квот на вивіз (уряд південноамериканських країн серйозно занепокоїлося тим, що відбувається). З 1918 року експорт хутра шиншили з Чилі припинений. Однак дані цифри - лише офіційна статистика, і численні контрабандисти не враховані. Саме те, що експорт був частково обмежений або повністю припинений і призвело до розведенню шиншил в домашніх умовах. Адже попит на шкурки невблаганно ріс, а пропозиції на ринку не було.


Розведення шиншил

Шиншили - травоїдні звірята, раціон яких складається тільки з трави і комбікорми. Хутро звірків має унікальну структуру. На відміну від звичайного хутрового звіра, у шиншили з однієї волосяної цибулини росте не один волосок, а від 60 до 80 ворсинок (!), при чому настільки тоненьких, що вони нагадують павутинку. Таким чином на 1 кв.см розташовуються до 25 000 ворсинок, висота яких від 2,5 см до 3 см. У природі такої хутро служить відмінним теплоізолятором як зовні (від вітру і холоду), так і всередині («не випускаючи» дорогоцінну енергію і тепло).


Розведення шиншил в домашніх умовах доступно навіть школяру. Ці звірятка настільки невибагливі і прості у догляді, що дивують навіть досвідчених «звірівників». Так, одному дорослому звірку в рік потрібно 12 кг комбікорму і близько 6 кг сіна. Меню шиншили цілком доступно кожному. Тримати шиншилу необхідно тільки в приміщенні (провітрюваному, освітленому, але без протягів). На хутро йдуть, як правило, самці у віці 8-10 місяців. Самці - тому що самки залишаються в сім'ї. Сім'я складається з 4 самок і 1 самця. Самки здатні призводить потомство до 3 разів на рік до 5 дитинчат за 1 раз. Вагітність тривати 110-115 днів, а дитинчата вимагають материнського догляду рівно 7 тижнів.Тому оптимальним для бізнесу і здоров'я тварин буде. Самки, старші 10 років, бракуються. Родинне схрещування неприпустимо, втім, як і в більшості випадків розведення тварин. У віці 3-4 місяців кожен звір поміщається в окрему клітку. Для догляду за тваринами потрібно 1 людина на 500 шиншил при звичайній трудовій зайнятості - 41 годину на тиждень.


Ще одна перевага шиншили перед іншими хутровими звірами - у неї не буває сезонної линьки, тобто хутро в неї у відмінному стані круглий рік.

Ферма по вирощуванню шиншилл - її особливості, плюси і мінуси

Розведення шиншил - бізнес, який спрямований на довгостроковий результат. Не варто чекати різкого зростання виробництва хутра. Шиншили, на відміну від кроликів і багатьох інших хутрових звірів, розмножуються не швидко, так би мовити, «поспішаючи». Незважаючи на те, що самка може призводити потомстводо 3 рази в рік, нормальним вважається 1. Приплід у 4-6 дітей зі рік рахується хорошим результатом. При таких результатах для того, щоб пробитися в перші ряди світових постачальників хутра знадобитися близько 40 років. Про що це говорить? Про те, що продукція, яку Ви отримаєте на фермі з розведення шиншил, ніколи не буде залежуватися і надлишку виробництва Ви ніякими зусиллями не доб'єтеся А це в свою чергу говорить про те, що розведення шиншил - це високоприбутковий бізнес і втрачати свої позиції він не збирається .

Говорячи про розведення шиншил не можна забувати про іншу статтю доходів - продаж безпосередньо шиншил. Не можна забувати про те, що останнім часом все більше зростає мода на шиншил як домашніх улюбленців. Крім усього іншого, шиншила є і шукачем скарбів! Ще в стародавності індіанські племена відзначили особливість шиншили жити в місцях біля родовищ золота. Сьогодні цих звірків використовують на пляжах для пошуку загублених відпочивальниками прикрас. Наведемо запаморочливу статистику цін на «плюшевих» улюбленців. 
Так, у нас в країні звичайну шиншилу можна купити не дешевше 1000 грн. Біла шиншила коштує від 2000 руб. Породисті, племінні і екзотичні шиншили коштують невимовно дорого - ціни досягають 6 000 $ за одного пухнастика!

Розведення шиншил бізнес план

Звичайно, надані розрахунки це нечіткий бізнес план і не догма, а лише керівництво і приблизні відомості з ведення бізнесу «шиншиловодства». 


Основними статтями витрат при розведенні шиншил є:
  •  корм; 
  •  приміщення; 
  •  оплата найманої праці; 
  •  уримання поголів'я шиншил.
Враховуючи, що шиншила - звірок травоїдний, то більше 60% раціону складає сухий комбікорм, близько 40% - сіно і трава. 1 кг комбікорму коштує не більше 5 грн., Сіно - і того дешевше (а якщо зайнятися заготівлею сіна самостійно, то і на цьому можна заощадити). Хутро знімають у віці 9-10 місяців. За 1 місяць тварина з'їдає 1 кг корму, тобто за 9 місяців Ви витратите 50 грн. на корм. На 1 кв. м. може розташуватися до 20 шиншил з урахуванням проходів між клітинами. Витрати на утримання приміщення залежать від його площі, місця розташування, тарифів на комунальні послуги. І ще один важливий чинник - знімне Чи це приміщення, або перебуває у Вашій власності.

Самі ж ціни на готові шкурки шиншил тільки за найскромнішими підрахунками більше цін на шкурки кролика в 250 разів! Вартість однієї шкурки в готовому виробі становить близько 1000 євро! На аукціоні (наприклад, Копенгагенський Хутровий Центр) за одну шиншилову шкірку віддають від 50 до 100 $ в залежності від якості.

Навіть не проводячи математичних розрахунків, очевидно, що рентабельність розведення шиншил більш, ніж просто висока.

Одним словом, розведення шиншил - бізнес, який має високу рентабельність (на тривалий період часу), просто в здійсненні, продукція користується неймовірним попитом і популярністю. Якщо Ви ніколи не займалися нічим подібним, Ви можете почати з розведення шиншил в домашніх умовах, завівши всього 1 сім'ю. Трохи освоївшись і «увійшовши у смак», можете сміливо розширюватися.

Відео шиншили: утримання, розведення, клітки


Поділитись :

1 коментар:

  1. Розведення шиншил – вигідний і нескладний бізнес. Масове будівництво шиншилових ферм в Україні спостерігається вже кілька років поспіль. Але перш ніж купити племінних шиншил потрібно підготувати і обладнати спеціальними полігамними (фермерськими) клітками Вашу міні-ферму. Саме у плануванні і обладнанні Вашої ферми допоможе майстерня по виготовленню кліток "ChinchillaCage". Ми технологічно правильно і грамотно розставимо клітки по Вашому приміщенню, все детально розмалюємо і дамо всі необхідні рекомендації, щоб Ваша шиншилова ферма відповідала всім санітарно-гігієнічним вимогам.
    Наш Ютуб канал: https://goo.gl/enkRW5
    Сайт:http://chinchillacage.com.ua/
    Тел: 096-243-06-80, 063-264-98-02

    ВідповістиВидалити

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik