Заголовки новин :
Home » , , » Чи потрібен колективу командир?

Чи потрібен колективу командир?

середа, 6 лютого 2013 р. | 06:35


Чи потрібен колективу командир? Військова і не дуже розуміюча людина, в завдання якої входитиме стежити, щоб всі співробітники насправді працювали впродовж дня, а не страждали дурницями. Є спосіб відповісти на це питання формально і доказово.
Ні для кого не секрет, що людина не працює 100% усього робочого часу, та й насправді не може працювати так. Питання лише в тому, скільки ефективних годин в день вона може щось створювати.
Одним керівникам інтуїтивно зрозуміло, що командир колективу корисний і потрібний, а іншим - інтуїтивно зрозуміло, що така людина буде тільки руйнувати офісну атмосферу.
Відразу обмовлюся метод працює для «лінійних» співробітників або «лінійних» колективів з одноманітною вимірної роботою. Наприклад, робітники на заводі або прості кодери в софтверному колективі.
Отже, беремо кількість годин роботи колективу за місяць, беремо зарплату однієї людини, отримуємо базові параметри. Наприклад, 7 осіб на ЗП в $ 400, вироблення в місяць 8 * 22 * 7 = 1,232 години, зарплатний фонд = $ 2,800. Припустимо, що без командира такий собі колектив в автопілоті працює з ККД = 50%, тобто половину всього часу люди витрачають на роботу, а іншу половину - на Фб, наприклад. :-)
Тоді виходить, що компанія купує у своїх співробітників 616 ефективних годин за ціною $ 4,55 за ефективний годину праці. Окей, записали ці цифри.
Тепер беремо в колектив командира. Припустимо, його ЗП в півтора рази вище, $ 600. Припустимо, що з ним ККД колективу виростає до 80%, тобто більше 6 годин на день люди-таки трудяться. ЗП фонд разом з командиром = $ 3,400, і виходить що компанія купує у своїх співробітників 985,60 ефективних годин за ціною $ 3,45 за годину!
Браво! Беручи на роботу командира, ми на 60% збільшили вироблення колективу і на 25% зменшили вартість години!!
Але це ще не все.
Адже командир не може весь свій час приділяти спостереженню за моніторами або верстатами співробітників. Якусь частину часу він і сам буде трудитися на благо батьківщини. Припустимо, він буде трудитися меншу частину робочого часу, скажімо, 40% часу. Тоді його 70 годин в місяць по $ 3,41 увіллються в загальну картину і дадуть нам 1,056 ефективних годин на місяць за ціною $ 3,22 за годину! Це на 71% більше годин і майже на 30% менше грошей!
Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik