Заголовки новин :
Home » , , » Цікаве про податки

Цікаве про податки

пʼятницю, 1 березня 2013 р. | 06:06


Всі країни шукають методи, для того щоб поповнити свою казну. Але цікавий той факт що окремі податкові закони виглядають абсолютно абсурдними, але все одно змушують людей платити гроші.

Податок на повітря, він стягувався з власників будинків у Візантії, чим більше і багатше будинок, тим вище був збір.

Податок на наркотиковмісних речовини. Американська організація «Internal Revenue Service» настійно просить наркоторговців сплатити податок з прибутку, які вони отримали в результаті торгівлі наркотиками.

Податок на тінь. Майже всі господарі кафе у Венеції істотно розширюють територію власного закладу, поставивши парасольки на тротуарах, прилеглих до кафе. У 1993 році влада міста ухвалила рішення стягувати податок за додаткове торгове місце.

Податок на туалети. Римський імператор Веспасіан ввів даний збір в першому столітті нашої ери, кажучи що «гроші не пахнуть».

Податок на капелюхи. Цей податок був введений в Англії в XVII столітті, міщанин платив 2 фунти на рік за можливість носіння цього головного убору, а житель села - 5 шилінгів.

Податок на голосування. Знову відзначилася Великобританія. Збір був введений більше 30 років тому, але більша частина жителів категорично відмовилися оплачувати його. Протестуючі вийшли на Трафальгарську площу, що і призвело до відставки Маргарет Тетчер.

Податок на бездітність. Цей податок платили чоловіки і жінки СРСР у віці 20-50 років, у яких не було дітей. Податок становив 6% від заробітків.

Податок на горобців. Податок був введений в Німеччині в XVIII столітті. Кожен німець зобов'язаний був здавати 12 мертвих горобців, і отримував за це нагороду. Але якщо він не зміг зробити це вчасно, то зобов'язаний був сплатити податок.

Податок на іноземців. Цей податок і зараз є в різних державах. Раніше Канада стягувала податок з в'їжджаючих китайців, а з 1923 року просто заборонила їм в'їзд.

Податок на життя. Самим тупим податком є збір, який був прийнятий в Англії в XIV столітті. Його повинен був платити кожен житель країни. Податок був скасований після народного бунту.
Поділитись :

0 коментарі:

Прокоментувати

вислови свою думку

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik