Заголовки новин :
Home » , » Бізнес ідея: Як відкрити кінотеатр

Бізнес ідея: Як відкрити кінотеатр

четвер, 14 березня 2013 р. | 01:08



Кінотеатри вже давно стали прибутковим бізнесом. У цій статті ми розберемося з тим, як відкрити кінотеатр, і чи варто це робити.

Плюсом такого бізнесу є те, що в регіонах повністю відсутня конкуренція, тому можна бути монополістом цієї справи. Якщо подивитися на міста України та Росії, то можна побачити що в дуже багатьох містах дана тема взагалі не розвивалася. Тому підмога для того щоб відкрити кінотеатр , існує цілком перспективне.

Формат кінотеатру

Однозначно, перед тим як відкрити кінотеатр , потрібно визначитися, якого масштабу він буде. Є два варіанти реалізації кінотеатру:
  1. Великий кінотеатр. Величезна кількість місць, кілька залів, кафе та інше. Вкладеться в такого роду бізнес можуть дозволити собі небагато. Так в середньому на відкриття такого закладу потрібно витратити близько $ 1,5 - $ 2 млн.
  2. Більш реальним буде варіант відкрити кінотеатр невеликого розмаху, наприклад на 20 - 30 місць. Середній бюджет $ 15 000 - $ 20 000
У цій статті ми поговоримо про відкриття саме малого кінотеатру.

Місце і приміщення

Такий кінотеатр можна відкрити в будь-якому регіоні, і місті. Для його відкриття в більшості випадків не знадобиться будувати власне приміщення, а достатньо буде обійтися ремонтом орендованого, і підігнати його під основні вимоги СЕС та пожежного нагляду.
Бажаніше всього, звичайно ж, відкрити кінотеатр в центральному регіоні міста, біля інших розважальних закладів. Напевно одним з головних вимог до приміщення є - високі стелі, які потрібні для того щоб глядач у залі відчували себе комфортно.
В середньому, для відкриття невеликого кінотеатру вам достатньо буде приміщення близько 80-150 кв.м. Вартість оренди можете підрахувати згідно з розцінками у вашому регіоні.

Апаратура, або як відкрити 3d кінотеатр


Чому варто відкрити 3d кінотеатр , а не простий кінотеатр, та все тому, що зараз усі найсвіжіші новинки кіноіндустрії випускаються у форматі 3d. Тому люди хочуть дивитися їх саме в цьому форматі (так як вдома, в більшості випадків, вони цього зробити не можуть).
Отже, виділимо основне обладнання, яке вам знадобиться, щоб відкрити кінотеатр:
- Техніка для трансляції фільмів (з підтримкою 3d);
- Акустичне обладнання;
- Меблі для облаштування залу, особливу увагу потрібно звернути на крісла для глядачів, вони повинні бути максимально зручними.
- Інше обладнання (блоки живлення, освітлення).
Говорити про вартість обладнання дуже складно, тому що існує безліч фірм і постачальників.Але перед тим як відкрити кінотеатр, вам потрібно зв'язатися з ними і дізнатися середню ціну. Зверніть увагу на можливість не тільки купівлі обладнання, але і його установки, якщо його встановлять фахівці, проблем з ним особливих виникати не повинно.
Також є варіант працювати по франшизі, тоді обладнання вам надасть компанія, яка пропонує франшизу.
Або ж, ви можете заощадити, купивши б / у меблі.

Оформлення документів і дозволів

Найбільш доцільно для відкриття кінотеатру , зареєструвати ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю).
Для кінотеатрів підходить КВЕД 59.14 (Україна).
Ну і, напевно, найбільш важливіше питання, перед тим як відкрити кінотеатр - це знайти постачальників фільмів. Вам потрібно знайти дистриб'юторів і підписати з ними договір, в якому обумовлюються кількість показів, термін і вартість. У більшості випадків 50% від вирученої суми віддається прокатникові.
В Україні прокатниками фільмів є: Інтер-Фільм Концерн, FILM.UA Distribution.

Запуск кінотеатру

Перед тим як відкрити кінотеатр, потрібно провести рекламну кампанію по залученню клієнтів. Поставте біля свого кінотеатру афішу з новими надходженнями фільмів і сеансами перегляду.
Листівки, флаєри, оголошення. Все це прекрасно працює на початку старту кінотеатру. Далі за вас буде працювати сарафанне радіо.

Висновки

Для того щоб відкрити кінотеатр (3d), вам знадобиться чималі початкові вкладення. У середньому окупність кінотеатру складає від 3 до 6 років. Прибутковість інвестицій у середньому близько 20%.
Поділитись :

1 коментар:

  1. Здравствуйте, я Хелена Хуліо з Еквадору, я хочу поговорити про пана Бенджаміна на цю тему. надає мені фінансову підтримку, коли весь банк у моєму місті відмовився від мого запиту надати мені кредит у розмірі 500 000,00 доларів США, я намагався зробити все можливе, щоб отримати кредит у моїх банків тут, в Еквадорі, але всі вони відхилили мене, оскільки мій кредит був низьким, але з благодаттю Бога я дізнався про містера Бенджаміна, тому вирішив спробувати подати заявку на позику. Бог бажає, щоб вони дали мені кредит у розмірі 500 000,00 доларів США про позику, яку мої банки тут, в Еквадорі, відхилили мене, це було дуже приємно робити з ними бізнес, і мій бізнес зараз іде добре. Електронна пошта / WhatsApp Зв'язатися, якщо ви хочете отримати кредит від них. lfdsloans@outlook.comWhatsApp Контакт: + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити

Цікаві пропозиції

 
Створенно : ТребаСАЙТ
Copyright © 2013. PROгроші - All Rights Reserved
Design by hitsik